Op welk telefoonnummer kunnen we u bereiken?

* Verplicht veld
Home / Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen ooglaseren

Op deze pagina krijgt u een antwoord op veel gestelde vragen.

Zijn nacontroles bij de ooglaserbehandeling inbegrepen?

Nacontroles zijn erg belangrijk. Het is daarom ook goed om na te gaan hoe een kliniek met de nacontroles om gaat. De meeste klinieken voeren nacontroles kosteloos uit.

Hoe weet ik of ik in aanmerking kom voor een ooglaserbehandeling?

U dient in ieder geval aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • Oogsterkte bij bijziendheid maximaal -12
  • Oogsterkte bij verziendheid maximaal +6
  • Cilinderafwijking maximaal -6
  • Leeftijd tussen 18 en 65 jaar
  • Gezonde ogen
  • Stabiele oogsterkte gedurende het laatste jaar
  • Geen diabetes
  • Niet zwanger zijn

Tijdens het uitgebreide ooglaser vooronderzoek zullen geavanceerde metingen worden uitgevoerd.

Er worden zoveel verschillende termen gebruikt voor bijziendheid en verziendheid. Wat betekenen deze termen?

Indien er sprake is van bijziendheid (myopie), is uw zicht in de verte niet goed. De oogafwijking wordt aangeduid met een ‘min’ (-) sterkte. Indien er sprake is van verziendheid (hypermetropie), heeft u slecht zicht in uw nabijheid. De oogafwijking wordt aangeduid met een ‘plus’ (+) sterkte.

Mijn sterkte is -6, betaal ik dan meer als bij een sterkte van -2?

Er zijn klinieken die hun prijs bepalen aan de hand van de sterkte. Echter zou dat de prijs niet moeten beinvloeden omdat een ooglaserbehandeling met een hogere sterkte niet duurder is om uit te voeren.

Waarop word ik getest tijdens het uitgebreide ooglaser vooronderzoek?

Een uitgebreid vooronderzoek duurt ongeveer 2 uur. U dient hiervoor uw zachte lenzen minimaal 2 weken en uw harde lenzen minimaal 4 weken van te voren niet meer te dragen.

Tijdens het uitgebreide vooronderzoek wordt een groot aantal metingen uitgevoerd, waaronder uw oogdruk, pupilgrootte en traankwaliteit. De geavanceerde Pentacam maakt een drie-dimensionale opname van het hoornvlies, het regenboogvlies, de pupil en een deel van de ooglens. Tijdens het spleetlamponderzoek wordt met een microscoop de gezondheid van uw ogen onderzocht.

Alle metingen worden opgenomen in uw dossier. Tijdens het eindgesprek zal de oogarts het dossier met u bespreken en krijgt u te horen of u in aanmerking komt voor een ooglaserbehandeling. De uitslag van dit vooronderzoek is 100% definitief.

Ik heb een cilinderafwijking. Kom ik in aanmerking voor ooglaseren?

Ooglaseren is ook geschikt voor mensen met een cilinderafwijking. De cilinderafwijking mag maximaal 6 dioptrieën (cilindersterkte tot -6) bedragen.

Ik heb een oogziekte. Kom ik in aanmerking voor ooglaseren?

Een voorwaarde voor een ooglaserbehandeling is dat u gezonde ogen heeft. Bij bepaalde oogaandoeningen, zoals glaucoom of keratoconus, is een ooglaserbehandeling niet veilig. De oogarts zal tijdens het vooronderzoek altijd uw algemene gezondheid en de gezondheid van uw ogen met u doornemen.

Tot welke sterkte kunnen mijn ogen gelaserd worden?

Bijziendheid kan middels ooglaseren tot maximaal -12 gecorrigeerd worden. Bij Verziendheid kan dit tot maximaal +6 gecorrigeerd worden.

Waarom zijn de nacontroles zo belangrijk?

Uw ogen zijn misschien wel uw belangrijkste zintuig. Daarom is het zeer belangrijk om uw ogen na een ooglaserbehandeling regelmatig te laten controleren. Gelukkig zijn complicaties zeldzaam, maar mocht u toch iets overkomen, dan is het van belang dat de oogarts dit zo snel mogelijk constateert.

Zijn er kosten verbonden aan een nabehandeling?

Als na uw ooglaserbehandeling blijkt dat er nog een restwaarde is overgebleven, dan kan dit worden gecorrigeerd met een nabehandeling. De kans hierop is echter vrij klein, minder dan 2%. Tijdens een nacontrole kunt u dit met de oogarts bespreken. Een nabehandeling vindt doorgaans minimaal 3 en bij voorkeur 6 maanden na de ooglaserbehandeling plaats. De oogarts zal uw herbehandeling uitvoeren, mits dit medisch verantwoord is. U heeft bij ons twee jaar zichtgarantie, binnen deze periode is herbehandeling kosteloos.

Hoe lang duurt een ooglaserbehandeling?

In totaal bent u ongeveer 30 tot 40 minuten in de operatiekamer. Hier wordt de meeste tijd besteed aan de voorbereidingen. Het ooglaseren duurt gemiddeld slechts 6 seconden per oog!

Waarom is IntraLasik beter dan de traditionele Lasik?

Bij de traditionele LASIK methode wordt het flapje gemaakt met een mesje. Bij de EPI-Lasik methode wordt het flapje niet met een mesje, maar met een microkeratoom* gemaakt. Alleen het meest oppervlakkige laagje van het hoornvlies wordt losgemaakt en omgeklapt. Daarna wordt met de laser de sterkte gecorrigeerd.

Door het gebruik van een microkeratoom wordt er veel meer hoornvlies bespaard dan bij de verouderde Lasik methode.
* Een microkeratoom is een speciaal mesje dat met een schavende beweging een flapje snijdt in het hoornvlies.

De IntraLasik ooglaserbehandeling

De kans op complicaties en infecties is bij de EPI-Lasik methode beduidend lager. Vergeleken met de Lasik methode levert de EPI-lasik methode betere resultaten bij de kwaliteit van uw zicht.

Hoe verloopt de IntraLasik Femtosecond ooglaserbehandeling in de operatiekamer?

Voor de EPI-Lasik ooglaserbehandeling worden uw ogen door middel van oogdruppels verdoofd. U zult hierdoor helemaal niets voelen tijdens de behandeling. De EPI-Lasik methode verloopt in twee stappen. Allereerst wordt met het Microkeratoom een flapje gemaakt in het hoornvlies en daarna gelift.

Bij de tweede stap wordt het oog gelaserd met de laser. Direct na de ooglasering komt het flapje weer terug op de originele plek en wordt het andere oog behandeld.

Kan ik zelf kiezen voor de IntraLasik Femtosecond behandeling?

U kunt altijd uw voorkeur voor de EPI-Lasik methode aangeven bij de oogarts. De oogarts neemt echter zelf de definitieve beslissing over wat voor u de beste ooglaserbehandeling is.

Hoe verloopt het herstel bij de IntraLasik Femtosecond ooglaserbehandeling?

Het herstel van de EPI-Lasik methode is vele malen sneller dan bij de Lasik methode. Na de behandeling kunt u enkele uren last hebben van een geïrriteerd gevoel aan de ogen. Na ongeveer een dag zal dit gevoel weer verdwijnen. Gemiddeld 3 weken na de uw ooglaserbehandeling is uw optimale zichtresultaat bereikt.

Wanneer krijg ik een Lasek ooglaserbehnadeling?

Tijdens het uitgebreide vooronderzoek worden er een aantal metingen verricht. Op basis hiervan kijkt de oogarts voor welke  ooglaserbehandeling u in aanmerking komt. Er zijn verschillende redenen voor een oogarts om de Lasek behandeling te adviseren. Meestal is een te dun hoornvlies hiervoor de reden.

Hoe verloopt de Lasek ooglaserbehandeling in de operatiekamer?

Voor de behandeling worden uw ogen door middel van oogdruppels verdoofd. U zult hierdoor helemaal niets voelen tijdens de behandeling. U wordt direct meegenomen naar de ooglaserruimte. Bij de Lasek behandeling wordt de bovenste epitheellaag van het hoornvlies met alcohol losgeweekt en opzij geschoven. Hierna wordt het oog in 6 seconden gelaserd met de ooglaser. Na het laseren wordt de epitheellaag weer teruggerold en wordt direct het andere oog behandeld.

Hoe verloopt het herstel bij de Lasek ooglaserbehandeling?

Voor de behandeling worden uw ogen met behulp van oogdruppels verdoofd. U zult hierdoor helemaal niets voelen tijdens de behandeling. U wordt direct meegenomen naar de ooglaserruimte. Bij de Lasek behandeling wordt de bovenste epitheellaag van het hoornvlies met alcohol losgeweekt en opzij geschoven, hierna wordt het oog in 6 seconden gelaserd met de ooglaser.

Na het laseren wordt de epitheellaag weer teruggerold en wordt direct het andere oog behandeld.

http://www.ooglaser-select.nl/boek-nu-een-vooronderzoek/

Cookies | Disclaimer | Partners | Site map

© 2012 Ooglaser-Select.nl. All rights reserved.