Op welk telefoonnummer kunnen we u bereiken?

* Verplicht veld
Home / Ooglaseren / Verklarende woordenlijst / Soorten ooglaserbehandelingen

Soorten ooglaserbehandelingen

Er zijn een aantal soorten ooglaserbehandelingen die oogafwijkingen kunnen verhelpen. Welke voor u geschikt is, is afhankelijk van diverse factoren. Voorafgaand aan de ooglaserbehandeling wordt er eerst altijd een uitgebreid ooglaser vooronderzoek uitgevoerd om vast te stellen of u geschikt bent voor een ooglaserbehandeling en welke methode het beste bij uw ogen past. In 95% van de gevallen is de EPI-Lasik de meest geschikte methode.

EPI-Lasik

EPI-lasik is een veilige en nieuwe methode waarvoor bijna alle ogen geschikt zijn. Deze ooglaserbehandeling is een combinatie van de LASIK- en LASEK- methode. Bij de EPI-Lasik wordt geen gebruik meer gemaakt van een mesje zoals bij de LASIK behandeling maar wordt gebruik gemaakt van een microkeratoom. Met het microkeratoom wordt alleen het meest oppervlakkige laagje van het hoornvlies, losgemaakt en omgeklapt. Daarna wordt met de laser de sterkte gecorrigeerd.

De behandeling

Allereerst wordt uw oog verdoofd door middel van oogdruppels. Op het oog wordt vervolgens het microkeratoom geplaatst waarmee het laagje in het epitheel wordt gecreëerd. Vervolgens wordt dit laagje heel nauwkeurig gelift om het te kunnen laseren. De correctie met de laser duurt slechts enkele seconden. Wanneer de laser klaar is wordt het epitheellaagje terug gelegd waarna deze vanzelf heelt. Na de behandeling wordt er een beschermlens op het oog geplaatst die na ongeveer enkele dagen na de behandeling wordt verwijderd.

Na de behandeling

Na 5 tot 7 dagen wordt de beschermlens verwijderd en is er inmiddels weer een nieuw laagje epitheel ontstaan. In de weken erna kan het zicht wisselend zijn maar bij ongeveer een maand is het stabiel. Tot maanden na de behandeling kan het zicht zich nog blijven verbeteren.

Voordelen van de EPI-Lasik behandeling

Klikt u hier voor de EPI-Lasik ooglaserbehandeling stap voor stap.

Lasek

Omdat geen oog gelijk is, bestaan er verschillende ooglaserbehandelingen. De oogarts kiest altijd voor de methode die bij u het beste resultaat zal bereiken. Het is mogelijk dat de oogarts in uw geval de Lasek methode adviseert. Er zijn verschillende redenen om een Lasek behandeling uit te voeren, bijvoorbeeld als u een te dun hoornvlies heeft.

Wanneer een Lasek ooglaserbehandeling?

Lasek is een ooglasermethode die toegepast wordt wanneer een Intralase niet mogelijk is of niet geadviseerd wordt. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn:

De ooglaserbehandeling

Bij de Lasek ooglaserbehandeling wordt de bovenste epitheellaag van het hoornvlies met alcohol losgeweekt en opzij geschoven, hierna wordt het oog in 6 seconden met de VISX Star S4 ooglaser gelaserd. Na het laseren wordt de epitheellaag weer teruggerold en wordt direct het andere oog behandeld.

Na de behandeling

Na de Lasek operatie wordt een contactlens (zonder sterkte) op het oog geplaatst, hierdoor kan het oog sneller herstellen. Deze lens wordt na vier dagen verwijderd. Omdat de operatie aan de oppervlakte van het hoornvlies plaatsvindt, wordt deze als pijnlijker ervaren dan de EPI-Lasik operatie. De pijn die gewoonlijk twee uur na de operatie komt opzetten, is vooral te voelen op de tweede en derde dag. Daarna zullen de klachten verdwijnen. Een schemerige kamer, een donkere zonnebril en pijnstillers (geen penicilline!) geven verlichting. U krijgt, net zoals na de EPI-Lasik behandeling, een druppelschema mee.

http://www.ooglaser-select.nl/boek-nu-een-vooronderzoek/

Cookies | Disclaimer | Partners | Site map

© 2012 Ooglaser-Select.nl. All rights reserved.