Op welk telefoonnummer kunnen we u bereiken?

* Verplicht veld
Home / Ooglaseren / Verklarende woordenlijst / Fabels over ooglaseren

Fabels over ooglaseren

“Ooglaseren is geschikt voor iedereen”

Niet iedereen komt in aanmerking voor ooglaseren. Er zijn bepaalde voorwaarden voor het kunnen ondergaan van een ooglaserbehandeling, namelijk:

Indien u aan bovenstaande voorwaarden voldoet, heeft u nog geen 100% zekerheid of u in aanmerking komt voor ooglaseren. Om deze zekerheid wel te krijgen, dient u een uitgebreid vooronderzoek te ondergaan. Indien u een ooglaserbehandeling overweegt, is het raadzaam om op kort termijn een uitgebreid vooronderzoek te ondergaan. Dit is de enige manier waarop u zekerheid kan verkrijgen over de geschiktheid van uw ogen voor ooglaseren.

“Ooglaseren doet pijn”

Een ooglaserbehandeling doet geen pijn. Bij een ooglaserbehandeling worden de ogen lokaal verdoofd met oogdruppels, zodat de ogen totaal gevoelloos zijn. Dit zorgt er voor dat u geen pijn ervaart tijdens de ingreep. Wat soms als vervelend wordt ervaren zijn de klemmetjes die rond het oog worden geplaatst, om de ogen open te houden. Na afloop van het ooglaseren kunnen u ogen geirriteerd aanvoelen. Afhankelijk van de behandelmethode kan deze geirriteerdheid een dag (bij EPI-Lasik) en een paar dagen (bij Lasek) aanhouden.

“Een ooglaserbehandeling is duur”

Een aantal jaar geleden lagen de prijzen van ooglaseren in het buitenland gemiddeld lager dan in Nederland. Tegenwoordig zijn de prijzen vergelijkbaar of ligt de totaalprijs in Nederland zelfs lager. Ondanks dat een ooglaserenbehandeling een grote uitgave is, bespaart u uiteindelijk toch doordat u geen geld meer hoeft uit te geven aan lezen en/of bril. Indien u de kosten hiervan op de langer termijn uitrekend, bent u in totaal minder kwijt aan ooglaseren dan aan de herhaaldelijke aanschaf van brillen en/of lenzen.

“Alle zichtproblemen kunnen verholpen worden met een ooglaserbehandeling.”

Bij oogaandoeningen zoals staar en glaucoom is het niet mogelijk om een ooglaserbehandeling te laten doen. In geval van staar is wel lensimplantatie mogelijk. Zoals bij de voorwaarden aangegeven, is een ooglaserbehandeling vooral geschikt bij oogsterktes voor verziendheid maximaal +6, bijziendheid maximaal -12 en cilinderafwijking maximaal -6.

“Een ooglaserbehandeling neemt veel risico’s met zich mee”

Een ooglaserbehandeling is een veilige ingreep. Zoals bij elke operatie, zijn er altijd risico’s verbonden aan een ooglaserbehandeling. Maar deze kunnen voorkomen worden door onder andere een goede hygiëne, het gebruik van goede ooglaserapparatuur en door gedegen kennis en ervaring van de oogarts.

http://www.ooglaser-select.nl/boek-nu-een-vooronderzoek/

Cookies | Disclaimer | Partners | Site map

© 2012 Ooglaser-Select.nl. All rights reserved.