Op welk telefoonnummer kunnen we u bereiken?

* Verplicht veld
Home / Ooglaseren / Verklarende woordenlijst / EPI-Lasik ooglaseren stap voor stap

EPI-Lasik ooglaseren stap voor stap

EPI-lasik is een veilige en nieuwe methode waarvoor bijna alle ogen geschikt zijn. Deze ooglaserbehandeling is een combinatie van de LASIK- en LASEK- methode. Bij de EPI-Lasik wordt geen gebruik meer gemaakt van een mesje zoals bij de LASIK behandeling maar wordt gebruik gemaakt van een microkeratoom. Met het microkeratoom wordt alleen het meest oppervlakkige laagje van het hoornvlies, losgemaakt en omgeklapt. Daarna wordt met de laser de sterkte gecorrigeerd.

Stap 1: Voorbereiding ooglaserbehandeling

In de behandelruimte worden uw ogen met oogdruppels verdoofd, zodat u niets van de ooglaser behandeling voelt. Na het druppelen worden de ogen met jodium gedesinfecteerd. Er wordt een oogklem op het oog geplaatst, zodat u niet kunt knipperen. Het andere oog wordt afgedekt.

Stap 2: Flapje creëren voor ooglaseren

Met het EPI-keratoom maakt de oogarts een flapje in de bovenste laag van het hoornvlies. Dit flapje is zo dun dat het slechts 10% uitmaakt van het hoornvlies. Tijdens de behandeling zult u weinig kunnen zien en is het mogelijk dat er een licht drukkend gevoel op het oog ontstaat.

Stap 3: Voorbereiding voor ooglaseren

Nadat bij beide ogen de flap is gemaakt, wordt u naar het tweede laserapparaat gebracht. Opnieuw worden er verdovende oogdruppels toegediend en worden de ogen ontsmet. De oogarts slaat het flapje om. Hierdoor wordt het te laseren hoornvliesweefsel bereikbaar voor de laserstraal.

Stap 4: Ooglaseren door VISX Star S4 Excimer laser

De oogarts legt uit op welk lampje u zich moet concentreren. Vervolgens verwijdert het tweede ooglaserapparaat, de computergestuurde VISX Star S4 Excimer laser in een aantal seconden de juiste hoeveelheid hoornvliesweefsel waardoor het de gewenste vorm krijgt. Tijdens het ooglaseren volgt de eyetracker elke beweging die u maakt met het oog. Wanneer de beweging te groot is, dan zal de laser automatisch stoppen en weer doorgaan zodra het oog tot rust is gekomen.

Stap 5: Terugplaatsen van de flap

Na het werkelijke ooglaseren wordt de flap teruggeplaatst en krijgt u beschermende lensjes op het oog geplaatst. U krijg antibiotica en ontstekingremmende oogdruppels toegediend om de genezing te versnellen.

Stap 6: Nacontrole

Na de ooglaserbehandeling wordt u naar een kamer gebracht om uit te rusten. Voordat u naar huis gaat worden de ogen door de oogarts gecontroleerd en wordt een afspraak voor de nacontrole. Na 5 tot 7 dagen wordt de beschermlens verwijderd.

Voordelen EPI-Lasik behandeling

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een EPI-Lasik behandeling? Een uitgebreid vooronderzoek geeft u duidelijkheid.

http://www.ooglaser-select.nl/boek-nu-een-vooronderzoek/

Cookies | Disclaimer | Partners | Site map

© 2012 Ooglaser-Select.nl. All rights reserved.