Op welk telefoonnummer kunnen we u bereiken?

* Verplicht veld
Home / Ooglaseren / Ooglaseren nieuws / Videospellen voor volwassenen ter behandeling van een lui oog

Videospellen dragen bij aan de behandeling van een lui oog bij volwassen

Lang werd er gedacht dat een lui oog alleen bij kinderen behandeld kon worden maar nu blijkt uit onderzoek dat er vaak bij volwassenen ook verbetering mogelijk is met de juiste behandeling.

Videospellen tegen een lui oogDe Amerikaanse Academie van Optometristen heeft onderzoek gedaan naar het gebruik van speciale video spellen voor de behandeling van een lui oog bij volwassen.

Amblyopie (lui oog) is zichtverlies wanneer het ene oog zwakker is dan het andere oog.  Na een tijd negeert de visuele cortex (deel in de hersenen) de informatie van het zwakkere oog, volledig. De meest gebruikte behandeling is het afplakken van het sterkere oog waardoor het zwakkere oog harder moet werken.

Voor meer dan 100 jaar hebben wetenschappers op het gebied van zicht, gedacht dat Amblyopie alleen bij kinderen behandeld kan worden omdat de hersenen dan nog in ontwikkeling zijn.  Hierdoor werd deze techniek zelden nog toegepast bij volwassenen. Echter is er uit nieuwe onderzoeken gebleken dat ook de hersenen van volwassen zich nog aanzienlijk kunnen aanpassen.

Deze bevindingen hebben ertoe geleid dat de huidige behandelmethode van Amblyopie herzien zal worden.  Wetenschappers hebben al speciale videospellen ontwikkeld waarmee het luie oog getraind wordt door het uitvoeren van visuele taken.

 

Bron: www.sciencedaily.com

http://www.ooglaser-select.nl/boek-nu-een-vooronderzoek/

Cookies | Disclaimer | Partners | Site map

© 2012 Ooglaser-Select.nl. All rights reserved.